Исканията на синдикалната организация са свързани и с работното време и справедливия

...
Исканията на синдикалната организация са свързани и с работното време и справедливия
Коментари Харесай

КНСБ проведе протестна акция в Русе за защита на доходите

Исканията на синдикалната организация са свързани и с работното време и справедливия зелен преход

В Русе вчера КНСБ организира поредна протестна акция с гледище за нарастване на работните заплати. Демонстрацията бе част от протестната акция на конфедерацията “Да защитим приходите от инфлацията и да запазим работните места в рецесията! ”, която стартира на 19 септември в София.

Пред постройката на Община Русе бе разпъната синдикална шатра, на която жителите можеха да се срещнат с всички претенции на КНСБ, свързани с изключение на с приходите и с работното време и справедливия зелен преход. Експертите на конфедерацията разясняваха в елементи и нуждата от увеличение обсега на груповото трудово договаряне като главен инструмент за реализиране на по-високи хонорари, оповестиха от синдикалната организация.

В протестната акция се включиха президентът на КНСБ Пламен Димитров, вицепрезидентите Даниела Алексиева и Тодор Капитанов, националните секретари Величка Микова и Иванина Янкова, регионалният координатор на конфедерацията в Русе Боянка Димитрова.

Димитров изясни, че на всички места, където КНСБ има синдикални организации, са почнали договаряния за нарастване на заплатите, с цел да се доближи до нарастване сред 15 и 17% годишно. Целта е приходите на хората да бъдат обезщетени с размера на кумулативната инфлация, като съгласно данните на конфедерацията най-потребяваните артикули са поскъпнали с 40-50%. Вече има и реализирани резултати – в промишлеността е реализирано нарастване сред 17 и 20 % към края на предишния месец.

“Бих желал да има постоянно държавно управление, тъй като, отивайки на избори през зимата, хората ще бъдат още по-разочаровани ”, разяснява пред публицисти Димитров. Той предвижда, че в случай че има нови избори при започване на идната година, изборната интензивност ще бъде още по-ниска. “Това делегитимира цялата политическа система, прави я да наподобява в очите на хората непредставителна и дава доста по-голяма тежест на радикалните партии ”, съобщи още президентът на КНСБ и изясни, че всички политици би трябвало да намерят разсъдък, с цел да се сформира постоянно държавно управление и да се избегне този сюжет.

Димитров разяснява още, че чака от партиите, които ще влязат в новото Народно заседание, незабавни ограничения, с цел да бъдат обезпечени приходите на хората, да има гаранции, че енергийните помощи ще бъдат давани към всички компании, които да запазят работните места и продукцията им да бъде конкурентна.

“Очаквам размерът на помощите за отопление да бъде най-малко подсилен, както и да бъде двукратно повишен броят на хората, които ги получават ”, сподели Димитров и уточни, че в този момент към 300 000 лица и фамилии вземат помощи за отопление.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР